ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Uluönder Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bu şanlı gün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı Meclisimizin açılışının 103. yıl dönümünde yine büyük bir coşkuyla kutladık. Ayrıca bu bayram, sevincimizi paylaşmak amacıyla "Meslek Liseleri Öğrencileri Hayata Dokunuyor" projesi kapsamında Habip Edip Törehan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul müdürü, öğretmenleri ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürümüz Sayın Tülay Gündoğan ile birlikte misafirimiz oldular. Habip Edip Törehan MTAL öğrencileri, öğrencilerimizle birlikte şarkılar söyleyip oyunlar oynadılar ve kendi el emekleri olan oyuncakları öğrencilerimize hediye ettiler.

Ulu Önder Atatürk olmak üzere, ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle ɑnıyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı'mızın, 12 Mart 1921 tarihinde T.B.M.M. tarafından kabul edilişinin 102 yıldönümünü anıyoruz. T.B.M.M.'nin isteği ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif ERSOY'un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşı'mız olarak kabul edilmiştir.

Merhum Mehmet Akif ERSOY'un '' Allah, bir daha Bu Millete İstiklal Marşı yazdırmasın'' temennisiyle kaleme aldığı, İstiklal Marşı, Milli Mücadele ruhunu, Türk Milletinin Vatan aşkını, bağımsızlığa olan inancını en güzel biçimde ifade etmektedir.

Ock

Gönül Bağı Projesi Kapsamında Okulumuzda bayan veli ve öğretmelerimize yönelik okulumuz bahçesine konuşlandırılan KETEM aracı ile mamografi taraması yapıldı.

Kas

Eskişehir Valliği ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesince  "Gönül Bağı" projesi kapsamında öğrenci,veli ve öğretmenlerimizle Anıtkabir'de Ata'mızın huzurundayız.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okulumuzda kutlama töreni düzenlendi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Kas

Bu topraklarda yeşerttiğin umut sonsuza dek yaşayacak...

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, yalnızca bedenen aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıl dönümü okulumuzda coşkuyla ve gururla kutlandı

Ekm

Okulumuzda velilerimiz ile birlikte Aile Okulu Eğitimi Kursu'nda çeşitli öğretici etkinlikler gerçekleştirdik.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında okulumuzda afete hazırlık tahliye tatbikatı gerçekleştirdik.

Eyl

Okulumuzda yürütülmekte olan Erken Çocukluk Özel Eğitimi Programı kapsamında eğitim gören öğrencimiz Mahmut Bilal FİDAN'ın velisi Ümran FİDAN okulumuza ziyarete gelerek program hakkında memnuniyetlerini ve teşekkürlerini iletti. Biz de kendisine bu güzel ziyareti ve iyi dilekleri için teşekkür ediyoruz.

Eyl

Bugün mesleki çalışmalarda;okulumuz öğretmenlerinden birinin moderatörlüğünde ve tüm öğretmenlerin katılımıyla Fuat Sezgin´in ´´Bilim Tarihi Sohbetleri´´ kitabını inceledik ve kitap üzerine tartıştık.